

CAASTRO <u>3rd ANNUAL RETREAT AGENDA</u>

Day 1 – Peppers, The Sands Resort, Torquay, Victoria Wednesday 20 November 2013

Time	ITEM	Person	Time
11:15am – 12:05pm	Arrival in Melbourne	All	
12:30pm	Bus departs Federation Square	Fed Square	
12:45pm	Bus departs Tullamarine Airport	Airport	
2:00pm	Buses arrives Torquay	All	1.5 hours
2:05pm	Hotel check-in	All	25 mins
Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair – Bryan Gaensler		
2:30pm	Afternoon Tea	All	30 mins
3:00pm	Welcome	BMG	5 mins
3:05pm	Overview and progress of CAASTRO to date	BMG	25 mins
3:30pm	CAASTRO Research - The Evolving Universe Overview	SW	15 mins
3:45pm	CAASTRO Research - The Dynamic Universe Overview	MB	15 mins
4:00pm	CAASTRO Research - The Dark Universe Overview	BPS	15 mins
4:15pm	Invited Speaker Professor Philip Podsiadlowski - University of Oxford The Fates of Massive Stars and the Origin of Neutron Star/Black Hole Masses and Kicks (30 min presentation + 5 min Q&A)	PP	35 mins
4:50pm	CAASTRO Mentoring Session	All	70 mins
6:00pm	Welcome Drinks & Dinner Hanners Restaurant, Peppers	All	

Day 2 – Peppers, The Sands Resort, Torquay, Victoria Thursday 21 November 2013

Time	ITEM	Person	Time
6:00am	Breakfast from 6am	All	
7:00am	Yoga on the Beach (meet in reception at 6:50am)	Anyone	60 mins
7:30am	CAASTRO eROSITA Collaboration Meeting Hanners Restaurant, Peppers Convenor: Sean Farrell	Anyone	60 mins
	Session Chair – Steven Tingay		
9:00am	Dr Michael Childress (Dark), Australian National University Ages of Type la Supernovae Along the Galaxy Mass Sequence (12 min presentation + 3 min Q&A)	MC	15 mins
9:15am	Mr Tao Hong (Dark), University of Western Australia 2MASS Tully-Fisher Survey (12 min presentation + 3 min Q&A)	ТН	15 mins
9:30am	Dr Signe Riemer-Sorensen (Dark), University of Oslo, Norway Dark radiation results from Planck and WiggleZ (12 min presentation + 3 min Q&A)	SRS	15 mins
9:45am	Dr Katherine Mack (Dark), University of Melbourne Known Unknowns of Dark Matter Annihilation over Cosmic Time (12 min presentation + 3 min Q&A)	KM	15 mins
10:00am	Dr Eyal Kazin (Dark), Swinburne University of Technology Improved distance measurements with reconstructed WiggleZ (12 min presentation + 3 min Q&A)	EK	15 mins
10:15am	PANEL SUMMARY OF SESSION Tamara Davis & Chris Blake (5 min presentation + 5 min Q&A)	TD, CB	15 mins
10:30am	Morning Tea		30 mins
	Session Chair – Bryan Gaensler		
11:00am	CAASTRO Outreach Program	ST/WE	30 mins
11:30pm	Dr David Parkinson (Dark), University of Queensland Redshift-space distortions and Galileon gravity (12 min presentation + 3 min Q&A)	DP	15 mins
11:45am	Dr Chris Lidman (Dark), AAO OzDES – Spectroscopic follow-up of the Dark Energy Survey with the AAT (12 min presentation + 3 min Q&A)	CL	15 mins

12:00pm	Dr Alan Duffy (Evolving, Dynamic), University of Melbourne Economics of the First Galaxies (12 min presentation + 3 min Q&A)	AD	15 mins
12:15pm	Poster Presentations (1 minute presentation)	All Students	15 mins
12:30pm	LUNCH Showing of Posters/Voting		60 mins
1:30pm	 Parallel Sessions: Evolving Theme Science Meeting Dynamic Theme Science Meeting Dark Theme Science Meeting Administrators Meeting Agenda: Introduction by the Theme Leaders Update on the Projects Plan within the Theme How can we unify the projects in our Theme? What animation/simulations should be created to best represent/explain science within our Theme? How do we create a bridge to link with the other CAASTRO Themes? New Opportunities Outreach Other Business 	SW MB BPS/TD KG	120 minutes
3:30pm	Afternoon Tea Session Chair – Brian Schmidt		35 mins
4:05pm	Dr Claudia Lagos (Evolving), ESO Garching Which galaxies contribute the most to the neutral gas content of the Universe? (12 min presentation + 3 min Q&A)	CL	15 mins
4:20pm	Invited Speaker Professor Carlton Baugh, Durham University What can we believe from galaxy formation models? (30 min presentation + 10 min Q&A)	СВ	40 mins
5:00pm	Special CAASTRO Activity		
6:30pm	Drinks in the Bar	ALL	
7:00pm	Dinner	ALL	

Day 3 – Peppers, The Sands Resort, Torquay, Victoria Friday 22 November 2013

Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair – Matthew Bailes		
6:00am	Breakfast from 6am	All	
7:00am	Fitness activities on the Beach (meet in reception at 6:50am)	Anyone	60 mins
9:00am	Invited Speaker Professor Marc Davis, UC Berkeley Large Scale Structure – Cosmic Flows (30 min presentation + 10 min Q&A)	MD	40 mins
9:40am	Dr Evan Keane (Dynamic), Swinburne Detecting highly-dispersed bursts with next-generation radio telescopes (12 min presentation + 3 min Q&A)	EK	15 mins
9:55am	Ms Manisha Caleb (Dynamic), Australian National University Searching for the Intergalactic Magnetic Field (12 min presentation + 3 min Q&A)	MC	15 mins
10:10am	Mr Samuel Oronsaye (Dynamic), Curtin University Searching for FRBs with the Murchison Widefield Array (MWA) (12 min presentation + 3 min Q&A)	SO	15 mins
10:25am	Dr Ewan Barr (Dynamic), Swinburne Accelerated acceleration searching and the GPU revolution (12 min presentation + 3 min Q&A)	EB	15 mins
10:40am	Morning Tea		20 mins
	Session Chair – Lister Staveley-Smith		
11:00am	 PANEL DISCUSSION - The Big Opportunities In Australian Astronomy Matthew Colless, Elaine Sadler , Anne Green (1 min presentation + 12 mins Q&A) 	AG/MC/ES	15 mins
11:15am	Ms Emily Petroff (Dynamic), Swinburne University of Technology Searching for Fast Radio Bursts at intermediate latitudes (12 min presentation + 3 min Q&A)	EP	15 mins
11:30am	Dr Christian Wolf (Evolving, Dark), Australian National University SkyMapper update & science (12 min presentation + 3 min Q&A)	RS	15 mins
11:45am	Dr Richard Scalzo (Dark, Dynamic), Australian National University Status of the SkyMapper Supernova Search	CW	15 mins

	(12 min presentation + 3 min Q&A)		
12:00pm	Dr Emma Ryan-Webber (Evolving, Dark), Swinburne University of Technology Metals, galaxies and escaping flux at the end of Reionization (12 min presentation + 3 min Q&A)	ERW	15 mir
12:15pm	Mr Antonio Katsianis (Evolving), University of Melbourne Properties of high redshift galaxies (12 min presentation + 3 min Q&A)	AK	15 mir
12:30pm	LUNCH An official photographer will be taking Group Photos during of lunch (12pm – 2pm for individual photos)		60 mir
	Session Chair – Brian Schmidt		
1:30pm	Intellectual Property Activity	KG	15 mir
1:45pm	Dr Emil Lenc (Evolving), University of Sydney Polarisation with the Murchison Widefield Array (12 min presentation + 3 min Q&A)	EL	15 mir
2:00pm	Dr Se-Heon Oh (Evolving), University of Western Australia WALLABY/DINGO kinematic pipeline: a new Bayesian MCMC tilted-ring fitter (12 min presentation + 3 min Q&A)	SHO	15 mir
2:15pm	Dr James Allison (Evolving), University of Sydney HI absorption in HIPASS and implications for future surveys (12 min presentation + 3 min Q&A)	JA	15 mir
2:30pm	Afternoon Tea		15 mir
	Session Chair – Stuart Wyithe		
2:45pm	Pitch your research – Smartphone video competition	KG	15 mir
3:00pm	Mr Scott Meyer (Evolving, Dark), University of Western Australia HI Stacking and the Tully-Fisher Relation (12 min presentation + 3 min Q&A)	SM	15 mir
3:15pm	Ms Eromanga Adermann (Evolving, Dynamic), University of Sydney Ultra-Luminous X-Ray Sources: Extreme X-ray Binaries or Intermediate Mass Black Holes? (12 min presentation + 3 min Q&A)	EA	15 mir
3:30pm	Professor Matthew Colless (Evolving), Australian National University Structure, motions and cosmology from the TAIPAN survey (12 min presentation + 3 min Q&A)	MC	15 mir
3:45pm	Summary of the Retreat - Brian Schmidt, ANU	BPS	15 mir
	Summary and next steps	BMG	15 mir

4:15pm	Close		
4:10pm	Bus leaves Torquay for Tullamarine Airport		
4:30pm	Bus leaves Torquay for Melbourne		
6:00pm	Bus arrives at Airport/Melbourne	All	1.5 hours
6:50pm – 8:00pm	Flights depart		