

## CAASTRO 5th ANNUAL RETREAT AGENDA

## Day 1 - Fairmont Resort, Blue Mountains NSW Monday 16 November 2016

Time	ITEM	Person	Time
8:30am	Arrival in Sydney	All	
9:00am	Bus departs Sydney	Rosehill Street	
9:00am	Bus departs Sydney Airport	Airport	
10:30am	Buses arrives Fairmont	All	1.5 hours
10:35am	Conference Registration	All	25 mins
Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair - Lister Staveley-Smith		
11:00am	Welcome	EMS	5 mins
11:05am	Overview and progress of CAASTRO to date	EMS	25 mins
11:30am	CAASTRO Research - The Evolving Universe Overview	SW	10 mins
11:40am	CAASTRO Research - The Dynamic Universe Overview	MB	10 mins
11:50am	CAASTRO Research - The Dark Universe Overview	TD	10 mins
12:00pm	CAASTRO Outreach Overview	WE	15 mins
12:15pm	Gender Action Committee Overview and activities	RW	15 mins
12:30pm	Report on SKA Science	CJ	15 mins
12:45pm	CI & PI Sparkler Session (1 minute presentation – students to vote)	CI/PI	15 mins
1:00PM	LUNCH		60 mins

	Session Chair - Weiguang Cui		
2:00pm	Chris Lidman, AAO  OzDES: Current progress and preliminary results  (12 min presentation + 3 min Q&A)	CL	15 mins
2:15pm	Ixandra Achitouv, Swinburne Improving reconstruction of the baryon acoustic peak: the effect on the local environment (8 min presentation + 2 min Q&A)	IA	10 mins
2:25pm	Cullan Howlett, UWA  New methods for estimating the statistical errors in Large Scale  Structure suveys  (8 min presentation + 2 min Q&A)	СН	10 mins
2:35pm	Ed Macaulay, UQ  Measuring Sigma 8 with Supernovae  (8 min presentation + 2 min Q&A)	EM	10 mins
2:45pm	Syed Uddin, Swinburne Influences of the Host Galaxies in Supernova Cosmology (8 min presentation + 2 min Q&A)	SU	10 mins
2:55pm	Ivo Seitenzahl, ANU Modelling thermonuclear supernovae from different progenitor systems (8 min presentation + 2 min Q&A)	IS	10 mins
3:05pm	Ashley Ruiter, ANU  Binary star evolution and the birth of transient events (8 min presentation + 2 min Q&A)	AR	10 mins
3:15pm	Afternoon Tea and Hotel Room Check-in (collect keys from conference registration desk)		30 mins
	Session Chair - Jessica Bloom		
3:45pm	Invited Speaker - Dr Alex Kim, Lawrence Berkeley National Laboratory  A New Empirical Model for Type Ia SNe and Bayesian Hierarchical Modelling of Supernova Cosmology Surveys (25 min presentation + 5 min Q&A)	AK	30 mins
4:15pm	CAASTRO Mentoring Session	All	45 mins
5:00pm	PROJECT TIME for Collaboration	All	60 mins
6:00pm	Close for the day - Free time	All	30 mins
6:30pm	Welcome Drinks & Dinner - Wentworth and Pioneer Rooms	All	

## Day 2 - Fairmont, Blue Mountains NSW Tuesday 17 November 2015

Time	ITEM	Person	Time
7:00am	Morning Bush Walk (meet in reception at 6:50am)	Anyone	60 mins
7:30am	Breakfast from 7:30am, Jamieson's Restaurant	All	
	Session Chair - Fang Yuan, ANU		
9:00am	Igor Andreoni, Swinburne  Deeper Wider Faster: Optical counterparts to the fastest bursts in the sky  (12 min presentation + 3 min Q&A)	IA	15 mins
9:15am	Martin Bell, CSIRO  The variability properties of the Southern Hemisphere image plane pulsars at low frequencies  (12 min presentation + 3 min Q&A)	МВ	15 mins
9:30am	Shivani Bhandari, Swinburne  Searching and localisation of the sources of dispersed radio emission  (12 min presentation + 3 min Q&A)	SB	15 mins
9:45am	Samuel McSweeney, Curtin  Science highlights from high-sensitivity pulsar observations with the MWA  (12 min presentation + 3 min Q&A)	SS	15 mins
10:00am	Christene Lynch, University of Sydney  Revealing magnetic activity in the coolest stellar objects using multi-frequency radio observations  (12 min presentation + 3 min Q&A)	CL	15 mins
10:15am	Morning Tea An official photographer will be taking Group Photos during morning tea		30 mins
	Session Chair - Pietro Procopio		
10:45am	Poster Presentations (1 minute presentation)	All Students	30 mins
11:15pm	Innovation Challenge	KG	60 mins
12:15pm	LUNCH - Students to meet in Restaurant with Director Jamieson's Restaurant		60 mins

Dynamic Theme S  Dark Theme Scient Administrators M  If your resear feel free to m		Evolving Theme S Dynamic Theme S Dark Theme Scie Administrators M If your resear feel free to n	Science Meeting – Blaxland & Lawsor Science Meeting – Norman Lindsay nce Meeting – Club Room eeting - Reception rch covers a number of Themes then nove between the sessions at the igenda changes.	l	SW MB TD KG	120 minutes	
		ring Theme Agenda axland & Lawson	Dynamic Theme Agenda Norman Lindsay		Dark Theme Agenda Club Room		
1:15pm	Introduct	ion - Theme Leader	Introduction - Theme Leader	Intr	Introduction - Theme Leader		
1:20pm	we can a	e the big science goals achieve for the er of CAASTRO	Topic A What are the big science goals we can achieve for the remainder of CAASTRO	Topic A What are the big science goals we can achieve for the remainder of CAASTRO			
Topic B  1:45pm  CAASTRO 3D Overview  Multi-Wavelength Galaxy Surveys			Topic B Project Updates	Sci	Topic B Science Goals: report and discussion on achievements		
2:10pm	Topic C Intensity Computi	Mapping and GPU	Topic C Optical and Radio Transients	Topic C Resources needed, data sharing			
2:35pm	Topic D Project C	collaboration Time	Topic D  Project Collaboration Time	Topic D Project Collaboration Time			
3:00	om	Afternoon Tea				30 mins	
3:30pm Special CAASTRO Ac		Special CAASTRO Ac	tivity		ALL	120 mins	
7:00pm Dinner Eucalypt Patio and Res			staurant		ALL		

## Day 3 - Fairmont, Blue Mountains NSW Wednesday 18 November 2015

Time	ITEM	Person	Time
6:30am	Morning Swim in the pool (meet in reception at 6:25am)	Anyone	30 mins
7:30am	Breakfast from 7:30am in Jamisons Restaurant OR	Optional	
8:00am	CAASTRO Women's Breakfast – Eucalyptus Restaurant Guest Speaker: Professor Nalini Joshi Georgina Sweet Australian Laureate Fellow and, Chair of Applied Mathematics, School of Mathematics and Statistics University of Sydney	Everyone welcome (optional)	60 mins
	Session Chair - Anthea King		
9:15am	Laura Wolz, University of Melbourne Intensity Mapping Cross-Correlations: Connecting the Largest Scales to Galaxy Evolution (8 min presentation + 2 min Q&A)	LW	10 mins
9:25am	Danail Obreschkow, UWA  Low Angular Momentum as the cause of Clumpy Turbulent Disks (8 min presentation + 2 min Q&A)	DO	10 mins
9:35am	Sarah Leslie, ANU  Star Formation in the Local Universe (8 min presentation + 2 min Q&A)	SL	10 mins
9:45am	Simon Deeley, UQ  How elliptical galaxies grow in galaxy groups (8 min presentation + 2 min Q&A)	SD	10 mins
9:55am	Adam Schaefer, University of Sydney <b>SAMI Galaxy Survey: Environmental quenching of star formation in galaxies</b> (8 min presentation + 2 min Q&A)	AS	10 mins
10:05am	Dan Taranu, UWA  Modelling and Simulating SAMI Galaxies (8 min presentation + 2 min Q&A)	DT	10 mins
10:15am	Sarah Reeves, University of Sydney HI emission and absorption line observations of nearby gas-rich galaxies (8 min presentation + 2 min Q&A)	SR	10 mins
10:25am	Morning Tea - Showing of Posters/Voting CHECK OUT OF THE HOTEL and store your luggage		30 mins

	Session Chair - Rachel Webster		
10:55am	Bart Pindor, University of Melbourne  MWA EoR Experiment  (12 min presentation + 3 min Q&A)	BP	15 mins
11:10am	Cath Trott, Curtin  The EoR power spectrum: what is tells us and how to measure it  (12 min presentation + 3 min Q&A)	СТ	15 mins
11:25am	Stephanie Bernard, University of Melbourne  Bright Galaxies at z~9-10 with the Brightest of Reionising  Galaxies Survey  (8 min presentation + 2 min Q&A)	SBe	10 mins
11:35am	Joe Callingham, University of Sydney  The low radio frequency view of gigahertz-peaked spectrum and compact steep spectrum sources  (8 min presentation + 2 min Q&A)	JC	10 mins
11:45am	Jennifer Riding, University of Melbourne  Using Shapelets to Subtract Bright Foregrounds for the MWA  (8 min presentation + 2 min Q&A)	JR	10 mins
11:55pm	Invited Speaker – Vernesa Smolcic Radio continuum surveys and galaxy evolution: First results from the VLA-COSMOS 3GHz Large Project (25 min presentation + 5 min Q&A)	VS	30 mins
12:25pm	LUNCH Jamisons Restaurant		60 mins
	Session Chair - Fabian Jankowski		
1:25pm	PANEL DISCUSSION - Big Science Goals for the remainder of CAASTRO Moderator: Lister Staveley-Smith Panel Members: Elaine Sadler, Stuart Wyithe, Matthew Bailes, Tamara Davis	EMS	40 mins
2:05pm	Chris Wolfe, ANU  The SkyMapper Southern Survey Data Release 1  (8 min presentation + 2 mins Q&A)	CW	10 mins
		-	40 :
2:15pm	Paul Hancock, Curtin  Least squares fitting with correlated noise (8 min presentation + 2 mins Q&A)	PH	10 mins
2:15pm 2:25pm	Least squares fitting with correlated noise	КМ	10 mins

2:40pm	Brad Tucker, ANU  The Kepler Extra-Galactic Survey (KEGS)  (4 min presentation + 1 min Q&A)	ВТ	5 mins
2:45pm	Signe Riemer-Sorenson, University of Oslo  The evolution of deuterium  (4 min presentation + 1 min Q&A)	SR	5 mins
2:50pm	Afternoon Tea		30 mins
	Session Chair - Steven Tremblay		
3:20pm	Launch of the CAASTRO Industry e-book	KG	10 mins
3:30pm	Innovation Challenge Presentation Showing	KG	15mins
3:44pm	Summary of the Retreat - Scott Croom and Helen Sim	SC & AG	10 mins
3:55pm	Summary and next steps	EMS	5 mins
4:00pm	Close		
4:15pm	Bus leaves Fairmont for Sydney Airport		
4:30pm	Bus leaves Fairmont for Sydney		
6:00pm	Bus arrives at Sydney Airport	All	1.5 hours
6:50pm – 8:00pm	Flights depart Sydney Airport		