

CAASTRO 6th ANNUAL RETREAT AGENDA

Day 1 – Abbey Beach Resort, Busselton WA Monday 28 November 2016

Time	ITEM	Person	Time
9:15am	Arrival in Perth	All	
9:45am	Bus departs Perth Airport/Perth City	Airport/City	
1:00pm	Buses arrives Abbey Beach Resort	All	1.5 hours
1:00pm	Conference Registration	All	25 mins
1:00PM	LUNCH and Hotel Room Check-in (collect keys from conference registration desk)		60 mins
Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair – Lister Staveley-Smith		
2:00pm	Welcome	EMS	5 mins
2:05pm	Overview and progress of CAASTRO to date	EMS	25 mins
2:30pm	CAASTRO Research - The Evolving Universe Overview	SW	10 mins
2:40pm	CAASTRO Research - The Dynamic Universe Overview	MB - video	10 mins
2:50pm	CAASTRO Research - The Dark Universe Overview	TD	10 mins
3:00pm	CAASTRO Outreach Overview	WE	15 mins
3:15pm	Gender Action Committee Overview and activities	RW	15 mins
3:30pm	Report on SKA Science	CJ	15 mins
3:45pm	CI & PI Sparkler Session (1 minute presentation – students to vote)	CI/PI	15 mins
4:00pm	Afternoon Tea		20 mins

	Session Chair – Julie Banfield		
4:20pm	James Allison, CSIRO Illuminating the Past 8 Billion Years of Interstellar Medium with ASKAP (12 min presentation + 3 min Q&A)	JA	15 mins
4:35pm	Vanessa Moss, USYD Connecting Radio and X-ray Absorption in Galaxies with ASKAP (12 min presentation + 3 min Q&A)	VM	15 mins
4:50pm	Elizabeth Mahony, USYD Searching for HI absorption in the brightest southern radio galaxies (8 min presentation + 2 min Q&A)	EM	10 mins
5:00pm	Anna Kapinska, UWA The Brilliance of GLEAM NGC253 Starburst Galaxy at Low Radio Frequencies (8 min presentation + 2 min Q&A)	AK	10 mins
5:10pm	Jack Line, UMELB MAJICK – Developing Interferometric Imaging Techniques for EoR Experiments (8 min presentation + 2 min Q&A)	JL	10 mins
5:20pm	Paul Geil, UMELB Bubbles at Dawn (8 min presentation + 2 min Q&A)	PG	10 mins
5:30pm	Dr Emma Chapman , Imperial College (Invited Speaker) Foreground Removal: The LOFAR Perspective (25 min presentation + 5 min Q&A)	EC	30 mins
6:00pm	Capturing the Cosmos – Planetarium Show in 2D	WE	20 mins
6:20pm	Close for the day	All	
6:30pm	Welcome Drinks & Dinner – Patio	All	

Day 2 – Abbey Beach Resort, Busselton WA Tuesday 29 November 2016

Time	ITEM	Person	Time
6:30am	Morning Walk (meet in reception at 6:25am)	Anyone	60 mins
7:00am	Breakfast at Reflections Poolside Cafe (included)	All	
7:45am	CAASTRO Post Docs Jobs Session Panel Members: Kate Brooks, Carole Jackson,	Everyone welcome (optional)	60 mins
	Session Chair – Chris Jordan		
8:45am	Paul Hancock, Curtin Varibility vs Galactic Latitude with MWA (8 min presentation + 2 min Q&A)	РН	10 mins
8:55am	Rodrigo Canas, UWA Robust Identification of Stellar Structures in Simulation: The Effect on Scaling Relations (8 min presentation + 2 min Q&A)	RC	10 mins
9:05am	Holger Baumgardt, UQ On the Existence of Massive Black Holes in Globular Clusters and Ultra-Compact Dwarf Galaxies (12 min presentation + 3 min Q&A)	SB	15 mins
9:20am	Shivani Bhandari, SWIN Christmas FRBs and their Multi-Wavelength Follow-ups (12 min presentation + 3 min Q&A)	SB	15 mins
9:35am	Fiona Panther, ANU First Results of LEnsS: Local Environments of Sub-luminous Supernovae (12 min presentation + 3 min Q&A)	FP	15 mins
9:50am	Fabian Jankowski, SWIN The Largest Survey of Pulsar Spectral Properties to Date (8 min presentation + 2 min Q&A)	FJ	10 mins
10:00am	Xiang Zhang, Curtin Radio Emissions from Meteors (8 min presentation + 2 min Q&A)	XZ	10 mins
10:10am	Dougal Dobie, USYD Searching for Supermassive Black Hole Binaries and Extreme Scattering events with the ATESE Survey (8 min presentation + 2 min Q&A)	DD	10 mins

10:20	am	Morning Tea An official photographer will be taking Group Photos during morning tea				30 mins
		Session Chair – Caitlin A	Adams			
10:50	am	Poster Presentations (1 minute presentation))		All Students	25 mins
11:15	pm	Post Docs - Nature Pape (parallel session – Main			SW	60 mins
11:15	pm	Students - Paper Writin (parallel session – Abbe			CW	60 mins
12:15	pm	LUNCH – Students to Atrium Restaurant	meet in Restaurant with Director			60 mins
1:15;	om	Dynamic Theme Solution Dark Theme Scien Administrators Me If your researce	cience Meeting – Main Room cience Meeting – Abbey 4 ce Meeting – Upstairs Boardroom eeting - Reception ch covers a number of Themes then feel fr een the sessions at the appropriate agenc			120 minutes
	Evol	ving Theme Agenda Location	Dynamic Theme Agenda Location		Dark Then Loca	_
1:15pm	Introduct	ion – Stuart Wyithe	Introduction – Ramesh Bhat & Christene Lynch	Intr	ntroduction – Tamara Davis	
1:20pm	our big so	e we progressed with cience goals for the er of CAASTRO?	How have we progressed with our big	Hov	opic A low have we progressed with our ig science goals for the remainder of AASTRO?	
1:45pm	_	acy items can we leave d of CAASTRO?		Wh	opic B What legacy items can we leave at he end of CAASTRO?	
2:10pm	Project C	ollaboration Time	Project Collaboration Time	Pro	oject Collaboration Time	
2:35բ	om	Afternoon Tea				30 mins
2:50ր	om	Special CAASTRO Activit	ty		ALL	180 mins
6:00ր	om	Dinner Equinox Restaurant, Bu	sselton Jetty	ALL		

Day 3 – Abbey Beach Resort, Busselton WA Wednesday 30 November 2016

Time	ITEM	Person	Time
6:30am	Morning Bike Ride (meet in reception at 6:25am)	Anyone	60 mins
7:00am	Breakfast at Reflections Poolside Cafe (included)	All	
	CHECK OUT OF THE HOTEL and store your luggage		
	Session Chair – Sam McSweeney		
8:45am	CAASTRO Mentoring Session	All	60 mins
9:45am	Diversity Speaker – Professor Robyn Owens, DVC UWA	RO	30 mins
10:15am	Chris Jordan, Curtin Characterisation of the Ionosphere above the MRO with EoR Datasets (4 min presentation + 1 min Q&A)	CJ	5 mins
10:20am	Steven Murray, Curtin An Improved Point-Source Foreground Model for the EoR (4 min presentation + 1 min Q&A)	MG	5 mins
10:25am	Marcin Glowacki, USYD HI Absorption in Compact Young Radio Galaxies (4 min presentation + 1 min Q&A)	SM	5 Mins
10:30am	Kathryn Plant, SWIN Trialling New Digital Receivers at UTMOST in the Search for FRBs (4 min presentation + 1 min Q&A)	КР	5 mins
10:35am	Jean-Pierre Macquart, Curtin Pulsar Variability Imaging (4 min presentation + 1 min Q&A)	JPM	5 mins
10:40am	Laura Wolz, UMELB Going Beyond Cosmology: Hydrogen Measurements using Intensity Mapping Cross-Correlations (4 min presentation + 1 min Q&A)	LW	5 mins
10:45am	Willem van Straten, SWIN Studying Pulsars using the Higher Order Moments of Electromagnetic Radiation (12 min presentation + 3 min Q&A)	WVM	15 mins
11:00am	Morning Tea - Showing of Posters/Voting		35 mins

	Session Chair – Charlotte Welker		
11:35am	Samuel Hinton, UQ Hierarchical Bayesian Methods for Supernova Cosmology (8 min presentation + 2 min Q&A)	JA	10 mins
11:45am	Jacobo Asorey, UQ Measuring Large-Scale Structure using Angular Cross-Correlations (12 min presentation + 3 min Q&A)	BZ	15 mins
12:00pm	Claudio Llinares, Durham University (Invited Speaker) Finding New Ways of Testing Gravity (25 min presentation + 5 min Q&A)	CL	30 mins
12:30pm	LUNCH – Atrium Restaurant		60 mins
1:30pm	Project Collaboration Time	All	60 mins
	Session Chair – Steven Murray		
2:30pm	Bonnie Zhang, ANU A Blinded Determination of H_0 from Low-redshift Type Ia Supernovae, Calibrated by Cepheid Variables (12 min presentation + 3 min Q&A)	BZ	15 mins
2:45pm	Edward Taylor, SWIN The First Direct Halo Mass Measurements from Targeted Galaxy-Galaxy Weak Lensing (8 min presentation + 2 min Q&A)	ET	10 mins
2:55pm	Cullan Howlett, UWA Testing Gravity with Peculiar Velocity Surveys (8 min presentation + 2 min Q&A)	СН	10 mins
3:05pm	Natalia Eiré Sommer, ANU Reverberation Mapping with OzDES (8 min presentation + 2 min Q&A)	NES	10 mins
3:15pm	Anais Moller, ANU Update on the SkyMapper Transient Survey (12 min presentation + 3 min Q&A)	AM	15 mins
3:30pm	Afternoon Tea		15 mins
	Session Chair – Manisha Caleb		
3:45pm	Rajan Chhetri, Curtin Compact Populations in the Low Radio Frequency Sky (4 min presentation + 1 min Q&A)	RC	5 mins

3:50pm	Pascal Elahi, UWA nIFTy SURFS or Building Synthetic Galaxies for the Real Universe (4 min presentation + 1 min Q&A)	PE	5 mins
3:55pm	Luz Angela Garcia Penaloza, SWIN Diagnosing the EoR with Metal Absorption Lines (4 min presentation + 1 min Q&A)	AGP	5 mins
4:00pm	CAASTRO Industry e-book	KG	5 mins
4:5pm	Summary of the Retreat – Cath Trott and Dan Taranu	CT/DT	10 mins
4:15pm	Summary and next steps	EMS	5 mins
4:20pm	Close		
4:30pm	Bus leaves Abbey Beach Resort for Perth Airport		
8:00pm	Bus arrives at Perth Airport	All	3 hours
8:00pm	Flights depart Perth Airport		